Samsung’dan son teknoloji gözlük: Gear VR!

Samsung’un bir süre önce varlığından haberdar olduğumuz VR gözlükleri, kendini göstermiş olabilir. Sammobile’ın ortaya çıkardığı çizimde iddiaya göre Gear VR adındaki Samsung gözlüklerini görüyoruz.

Sitenin iddiasına göre Samsung, kendisini sanal gerçeklik gözlükleri dünyasına sokacak Gear VR’ı IFA 2014’te tanıtacak. Firmanın aynı etkinlikte Galaxy Note 4’ü de tanıtmasının beklendiğini hatırlatalım.

Gear VR, görünüşe bakılırsa Oculus Rift gibi tek başına çalışan bir sanal gerçeklik gözlüğü olmayacak ve (USB 3.0 yoluyla takılan) bir Galaxy telefona ihtiyaç duyacak. Sanal gerçeklik efekti, telefon üzerindeki ivmeölçer, denge çarkı ve işlemci gibi sensör ve bileşenlerin yardımıyla oluşturulacak – yani bu işlemler gözlük üzerinde gerçekleştirilmeyecek. Gözlüğün amacı, sanal gerçeklik efektini size hissettirmek olacak.

Gear VR’ın alt tarafında yer alan bir touchpad’in telefon arayüzünde gezmeye izin vereceği söyleniyor. Sammobile’a göre Samsung Apps’te bir bölüm, Gear VR uygulamalarına özel olarak ayrılacak (Gear akıllı saatte olduğu gibi). Gözlük için Theatre, 360 Player ve Gallery uygulamaları sunulacak. Bunun yanında üçüncü parti geliştiriciler için bir SDK da kullanıma sunulacak.

Oculus Rift ile Gear VR arasındaki deneyimin birbirine ne kadar benzeyeceği ise merak ettiğimiz konulardan. Bilinen bir şey ise Gear VR’ı Google’ın Cardboard’u gibi evde üretmenizin muhtemelen pek mümkün olmayacağı.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.