Qualcomm 10 milyar dolarlık hisselerini satın alma teklifine başlıyor

Qualcomm Incorporated, adi hisselerinin 10 milyar dolara kadar olan kısmı için ya da ihaleye çıkmış ve çekilmemiş adi hisselerinin daha az bir payını, adi hisse başına 60,00 dolardan az ve 67,50 dolardan çok olmamak kaydıyla satıcıya nakit olarak ödenecek şekilde (stopaj vergileri ve faizsiz) bir “değiştirilmiş açık artırma” teklifini başlattığını duyurdu.  Teklif, satın alma teklifi ve ilgili gönderme yazısında belirtilen koşulların şartlarına göre ve bunlara tabi olacak şekilde yapılıyor. Qualcomm’un adi hisseleri için son fiyatı, 30 Temmuz 2018’de NASDAQ Global Select Market’teki fiyatıyla aynı olup, 62,04 dolar olarak belirleniyor. Teklif, uzatılmadığı sürece 27 Ağustos 2018’in gün sonuna, New York saatine göre gece yarısı 12.00’a kadar geçerli.

Bu teklif, ilerleyen günlerde serbest piyasa ve/veya hızlandırılmış hisse geri satın alma işlemlerinin de dahil olabileceği daha geniş bir hisse geri satın alma programının ilk adımı. Qualcomm, onayladığı 30 milyar dolarlık hisse geri satın alma programının büyük bir kısmını 2019 mali yılının sonuna kadar uygulamayı hedefliyor.

Qualcomm, Qualcomm’un Yönetim Kurulu üyeleri, bayi yöneticileri, bilgi temsilcileri veya aracı kuruluşlardan kimse herhangi bir hissedarın teklife katılması veya katılmaktan uzak durması hakkında tavsiyede bulunmazken fiyat tarafında ise hissedarlar, hisseleri için sunacakları teklifi kendileri belirleyebiliyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.