İşte iPhone 6’nın gerçek maliyeti

Araştırma ve pazarlama için yapılan dev yatırımları bir kenara bırakacak olursak, her bir iPhone 6 (16 GB) modeli Apple’a yaklaşık olarak 200 dolara mal oluyor. IHS tarafından yapılan parça maliyet araştırmasına göre iPhone 6 Plus’ın bedeli ise 216 dolar.

Cihaz içerisindeki her bir parçanın pazar değerini alt alta koyup toplayan IHS, iPhone 6’nın donanım maliyetinin iPhone 5S’ten sadece 5 dolar kadar fazla olduğunu gördü. Her iki cihaz da kontratsız olarak 649 dolardan satılıyor.

Araştırmanın en ilginç sonuçlarından biri ise, 5,5 inç ekrana sahip olan iPhone 6 Plus’ın donanım maliyetinin sadece 16 dolar daha yüksek olması. Zira iki cihazın satış fiyatları arasında en az 100 dolar (ülkemizde bu fark daha da açılıyor) fark bulunuyor.

Her iki iPhone 6 modeli için de en pahalı bileşen yine değişmiyor; dokunmatik ekran ve panel iPhone 6’da 45 dolar iken, daha büyük olan 6 Plus’ta 53 dolara yükseliyor. iPhone 5S’te bu maliyet 41 dolar seviyesindeydi. Pil ise 4,7 inç modelde 4, diğerinde 5 dolar. 16 GB’lık depolama alanının bedeli 15 dolar olarak listelenirken, kameranın fiyatı iPhone 6’da 11 ve 6 Plus’ta 13 dolar.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.