Bilgisayar kullanmayan bilgisayar dâhisi!

Sir ünvanına sahip Clive Sinclair, bilgisayar dünyasının devrimci isimlerinden birisidir.

 

Ünvanını kazanma sebebi bundan 34 yıl önce yaptığı ve piyasaya sürdüğü ZX Spectrum bilgisayarlar. Kit halinde 79.95 pound, çalışmaya hazır halde 99.95 pound yani yaklaşık 300 TL’ye satılan bu bilgisayarlar, İngiltere’de bilgisayar endüstrisinin kurulmasını sağladı.

 

Yani ülkesine ve dünyaya büyük katkılarda bulunan bu mucit, hem milyonlarca insanı bilgisayarla tanıştırdı, hem onlara iş imkanı yarattı. Tek icadı da bu değil, çeşitli gelişmiş hesap makineleri ve şaşırtıcı buluşları insanların hayatını kolaylaştırmaya ve şirketine para kazandırmaya uzun yıllar devam etti. Yaşlansa da tutkusunu asla bırakmadı.

 

Sir Sinclair’in 4 yıl önce, geliştirdiği bilgisayarın 30. yılında söyledikleri ise, şaşırılmayacak gibi değil. Bilgisayar dahisi öyle bir itirafta bulunmuş ki, kimse kulaklarına inanamamış: Sinclair bilgisayar kullanmıyor!

 

Sinclair bu konuda şunları söylüyor: “Üzücü olan şu ki bugünün bilgisayarları belleklerini çok kötü kullanıyor- tamamen israf! Lanet şeylerin boot etmesini oturup beklemek zorundasınız, şok edici tasarımlar. Tam anlamıyla karmaşa! O kadar korkunç ki bu insanı üzüyor.”

 

Ayrıca e-posta kullanmadığını ama şirketin kullandığını belirten Sinclair “E-postaları rahatsız edici buluyorum. İrtibata geçmek isteyen birinin beni telefon ile aramasını yeğlerim. Hayır bu tembellik değil, bütün e-posta süreci ile dikkatimin dağılmasını istemiyorum. Tam bir kabus!” diyor.

 

Sinclair’in yaşlı olduğu için yeni teknolojiden koptuğu düşünülmemeli, çünkü yeni teknolojilerin gayet farkında, üstelik çalışmalarına da devam ediyor. Bu, mucit yaratıcılığını öldürmemek için kendi kişisel seçimi, ifade ettiği gibi dikkatini dağıtmak, günümüz bilgisayar kullanım “çilesi” içerisinde yorulmak istemiyor.

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.