Apple’ın gizemli otomobillerinin sırrı çözüldü

Apple‘a ait olan bu arabaların Apple Haritalar (Apple Maps) hizmeti için keşif yaptıkları ortaya çıktı. Arabalar, daha önce Apple’ın kendi otonom arabalarını geliştirdiği dedikodularının çıkmasına neden olmuştu.

Son derece teknolojik kamera ekipmanına sahip bu araçlar, 3 boyutlu sokak görüntüleri ve önemli mekanlarla ilgili fotoğraf verileri topluyor. Apple bu çalışmasıyla birlikte artık kendi harita verilerini sağlayarak üçüncü parti veri sağlayıcılarına olan bağlılığını daha da azaltmayı hedefliyor.

GALAXY S6 PLUS GELİYOR!

Apple’ın sürdürmüş olduğu bu keşif çalışmasının 2018 yılında tamamlanacağı öngörülüyor. Şirket bu tarihten sonra kendi 3D harita verilerine sahip olarak Apple Maps uygulamasının daha kaliteli hizmet verebilmesi için tüm kontrolleri eline almış olacak.

Apple’ın kullanıcılarına sunmuş olduğu haritalar hizmeti 2012 yılından bu yana geliştiriliyor olmasına rağmen güvenilirlik bakımından henüz Google Haritalar (Google Maps) ile kıyaslanabilecek kapasiteye erişebilmiş değil. Google kendi haritalar hizmetine sürekli yeni fonksiyonlar ekleyerek bu yarışta her zaman önde ilerlemeyi başarıyor. Firma son olarak Google Maps için offline navigasyon desteği sunmuştu.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.