Apple’dan yeni güvenlik hamlesi

Teknoloji devi Apple, iOS cihaz güvenliğinin sağlanması ve Touch ID ile ilgili sıkıntı yaşanmaması için iOS 11 sürümü ile birlikte basit ama işlevsel bir özellik sunacak. Bu özelliğe göre  Touch ID özelliği kolayca etkisiz hale getirilebilecek.

iOS cihazının güvenliğini sağlamak amacıyla kullanılması planlanan özellik sayesinde Touch ID kullanılamaz hale getirilebiliyor.

Yeni özelliği aktif hale getirmek için kilit düğmesine art arda 5 kez basmak yeterli olacak. Bu işlemi yaptığınızda iPhone acil durum moduna geçiyor ve SOS düğmesine sahip ikinci bir ekrana geçiş yapıyor. Hatta eğer önceden ayarlanmışsa acil durum için seçtiğiniz kişilere anında konum bilginiz gönderiliyor. Cihazı tekrar normal hale döndürmek için kimliğinizi şifrenizle doğrulamanız gerekiyor.

Kullanıcı gizliliği konusunda yaptığı atılımlarla her fırsatta övünen Apple yeni özelliğiyle adından çok söz ettirecek. Öte yandan Touch ID’nin kolaylıkla etkisiz hale getirilebilmesinin güvenlik güçlerinin tepkisine sebep olacağı düşünülüyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.